Materialer

Hos Elvang er bæredygtighed og ansvarlighed grundstenen i vores dna og derfor ligger valg af materialer vores hjerte meget nær. Det rigtige valg af materialer er med til at skabe de helt rigtige produkter i en god kvalitet, som kan bruges igen og igen.

Alpaka uldens egenskaber

Der er mange fordele ved alpakauld: Udover dens blødhed, så krøller det ikke, det holder formen, har en fantastisk isoleringsevne og er et åndbart materiale. 

Økologisk bomuld

Hos Elvang tilbyder vi puder og plaider i økologisk bomuld. Bomuld er et naturmateriale der har mange fordele – det er dejlig blødt og varmeledende. Elvangs bomuldskollektioner er produceret i Portugal på en GOTS-certificeret fabrik. GOTS står for ”Global Organic Textile Standard”. Dette er en garanti for, at vores produkter er fremstillet i overensstemmelse med miljømæssige standarder. Alle vores produkter er i øvrigt fremstillet i henhold til de miljømæssige og ansvarlige standarder og indeholder ingen skadelige kemikalier og er allergivenlige.

Rens & vask

Hvis din plaid eller dit tørklæde fra Elvang har fået foldemærker, kan du bruge en steamer eller et strygejern til at glatte det ud igen. Begge skal være indstillet på uld, da varme og damp ikke må være for høj temperatur.

Elvang-pudebetræk skal renses, men fyldet kan vaskes på 60 grader, og genvinder sin fylde, når det tørretumbles. Vi anvender fyld, der er en kombination af fine små flager af allergivenlige kunstfibre.

Det gode råd

Uld kan blive angrebet af møl, og man kan derfor anskaffe sig ceder træ, som kan købes i diverse trælast butikker. Hos Elvang anbefaler vi at din plaid bliver renset og/eller bliver hængt udenfor, da det er selvrensende og frisk luft kan fjerne lugt. 

Alpaka-fibre er selvrensende og vi anbefaler derfor, at produkterne hænges ud til luftning. Gerne i frostvejr eller i et fugtigt rum og alpaka-ulden vil herefter føles frisk og ny. En ekstra bonus ved dette er at vi hjælper miljøet ved at spare på vandet.