Pleje af dine Elvang produkter

Materialer 

Hos Elvang er bæredygtighed og ansvarlighed grundstene i vores dna. I forbindelse med det bæredygtige element, ligger vores valg af materialer os meget nær. Det rigtige valg af materialer er med til at skabe de helt rigtige produkter med en god kvalitet, som kan bruges igen og igen.

Alpaka uldens egenskaber

Fordelene ved Alpaka uld er at det ikke krøller nemt, alpaka ulden har en god evne til at holde formen. Det har en fantastisk isoleringsevne, men uden at føles for varm. Om sommeren har alpaka ulden den særlige egenskab, at det kan isolere kroppen mod varmen. Alpaka ulden reflekterer solens varme og UV stråler. Men det er ikke det eneste, alpaka ulden har den kvalitet at den er åndbar, og leder varmen væk fra kroppen, samtidig med at væsken bliver bliver absorberet. I modsætning til andre materialer, så holder alpaka ulden kroppen tør og behagelig. 

En anden kvalitets parametre når det kommer til alpaka ulden er racen på selve alpakaen udover det kommer det også an på race, foder, køn, jordbund, klimatiske forhold, samt fårets/alpakaens helbredsmæssige tilstand. Men ud fra disse ting er racen den vigtigste del, idet hver type producere uld fra en ganske bestemt karakter. 

Økologisk bomuld

Hos Elvang tilbyder vi puder og plaider i blødt bomuld. Bomuld er et naturmateriale der har mange fordele. Bomuld er især anvendeligt til puder og plaider idet det er et blødt materiale. Ligesom alpaka ulden, har bomuld den gode egenskab at det er varmeledende. 

Elvang bomuldskollektioner er produceret i ren GOTS certificeret økologisk bomuld, hvilket gør vores puder bløde og åndbare. Produkterne produceres bæredygtigt i Portugal på en GOTS certificeret fabrik. GOTS står for ”Global Organic Textile Standard”. Dette er en garanti for, at vores puder er fremstillet i henhold til de miljømæssige og ansvarlige standarder. Vores bomuldsprodukter indeholder ingen skadelige kemikalier og den økologiske bomuld er allergivenlig.

Rens og vask

Hvis din plaid eller tørklæde fra Elvang er blevet krøllet af at ligge foldet, kan der med fordel anvendes en steamer. Denne skal indstilles på uld, da varmen ikke må være for høj.

Elvangs pudebetrækket skal renses, men fyldet kan vaskes på 60 grader, og genvinder sin fylde, når det tørretumbles. Vi anvender fyld fra det danske firma Fossflakes, som er en kombination af fine små flager og bløde polyesterfibre. Det skaber puder med en mærkbar komfort. Selv efter vask bevares formen og det flotte udtryk.

Det gode råd

Kontakt for mere info