Alpaca

Et langvarigt forhold

Hvad der for Lasse og Tina Elvang begyndte som en enkeltstående rygsækrejse til Peru i 2002, skulle vise sig at blive begyndelsen på et langvarigt forhold. Et forhold der ville ændre både deres liv og det område, som de besøgte.

I Peru mødte Lasse og Tina et hårdtarbejdende og hjerteligt folk med stolte håndværkstraditioner, som tog vare om deres historie, traditioner og dyr, men også en overvældende fattigdom der skar i hjertet.

Alpakaen, som i årtusinder har været et vigtigt husdyr for peruvianerne, ja faktisk helt tilbage til inkaerne, producerer den fineste uld, som man overhovedet kan tænke sig. Med oplevelserne fra Peru og alpakaplaider i bagagen drog Tina og Lasse tilbage til Danmark stærkt opsatte på at gøre en forskel for de peruvianere, som de havde mødt gennem deres enestående alpakaer. Grundstenen til Elvang var lagt.

Blødt og slidstærkt

Alpakaen er medlem af kamel-familien og lever i de sydamerikanske Andesbjerge. Alpakaens fibre hører til blandt de mest luksuriøse i verden. Blødheden er fantastisk og bemærkes ved første berøring. Fibrene er slidstærke og fra naturens side findes de i et imponerende væld af farver.

Alpakauldens fibre er fine og tynde, og tekstiler af alpakauld er derfor meget bløde. Baby alpakauld er ekstra fint og blødt og stammer primært fra den første klipning af alpakaerne, hvor de er ca. 2½ år gamle.

Som den eneste uldtype i verden indeholder alpakauld ikke stoffet lanolin, der ofte er kilden til allergiske reaktioner over for uld. Hvis man reagerer allergisk på lanolin, kan man benytte tekstiler fremstillet af ren alpakauld.

Integritet og ansvarlighed

Det står Elvang nært at operere socialt ansvarligt. Som medlem af FNs Global Compact, verdens største netværk for virksomheders samfundsansvar, arbejder de ansatte hos Elvangs samarbejdspartnere under de bedste vilkår. Uddannelse af hyrderne i opdræts- og avlsmetoder, samt klipning af alpakaen sikrer, at de får et større udbytte, en bedre og mere fair pris ligesom kvaliteten af alpakafibre bevares. Elvang støtter en årtusind gammel tradition om at væve tekstiler af alpakafibre ved bevidst at fastholde produktionen i Peru. Elvang medvirker hermed til at give hyrderne en mulighed for at forbedre deres levestandard og samtidig bekæmpe den peruvianske fattigdom.

Elvang skaber smukke tekstiler af udsøgte, naturlige fibre. Hvert enkelt produkt er resultatet af lokalt, originalt håndværk kombineret med moderne, skandinavisk design. Kvalitet, tradition og social ansvarlighed er de bærende principper hos os, og vi går aldrig på kompromis med de etiske standarder. Elvang er et dansk luksusbrand, der skaber tekstiler med integritet og stolthed.

Bomuld

GOTS Certificeret

Hos Elvang tilbyder vi puder og plaider i økologisk bomuld. Bomuld er et naturmateriale der har mange fordele – det er dejlig blødt og varmeledende. Elvangs bomuldskollektioner er produceret i Portugal på en GOTS-certificeret fabrik. GOTS står for ”Global Organic Textile Standard”. Dette er en garanti for, at vores produkter er fremstillet i overensstemmelse med miljømæssige forsvarligt. Alle vores produkter er fremstillet i henhold til de miljømæssige og ansvarlige standarder og indeholder ingen skadelige kemikalier og er allergivenlige.

Thyme

Vores Thyme kollektion af skønne puder og plaider er alsidige og praktiske og produceret i den skønneste GOTS certificerede økologiske bomuld. Thyme kan fint kombineres med andre teksturer, farver og mønstre i vores alpaka kollektioner. Kollektionen er et smukt håndværk og har et design, som på afstand synes ensartet, men tæt på afsløres det levende mønster. Smuk at se på og blød at røre ved og kan anvendes både indendørs og udendørs.

Lyme Grass

Lyme grass er en afslappet, men stilig kollektion af puder fremstillet i den mest delikate GOTS certificerede økologiske bomuld. Et grafisk mønster der med sine farvestrålende striber og de friske farver gør Lyme grass til en uundværlig ledsager, når vinter bliver til forår og livet igen leves på altanen eller i haven. En kollektion der kan bruges igen og igen og som tilmed kan vaskes i maskinen.

Iris

Iris er et behageligt og dekorativt element i enhver indretning med dens fantastisk bløde bomuld og det dynamiske mønster. De glade farver gør denne kollektion perfekt til alle livets aspekter det være sig på den solrige terrasse og i haven og tilfører den helt særlige sommerlige følelse. Iris puden har usynlig lynlås lukning forneden.