Et langvarigt forhold

Hvad der for Lasse og Tina Elvang begyndte som en enkeltstående rygsækrejse til Peru i 2002, skulle vise sig at blive begyndelsen på et langvarigt forhold. Et forhold der ville ændre både deres liv og det område, som de besøgte.

I Peru mødte Lasse og Tina et hårdtarbejdende og hjerteligt folk med stolte håndværkstraditioner, som tog vare om deres historie, traditioner og dyr, men også en overvældende fattigdom der skar i hjertet. 

Alpakaen, som i årtusinder har været et vigtigt husdyr for peruvianerne, ja faktisk helt tilbage til inkaerne, producerer den fineste uld, som man overhovedet kan tænke sig. Med oplevelserne fra Peru og alpakaplaider i bagagen drog Tina og Lasse tilbage til Danmark stærkt opsatte på at gøre en forskel for de peruvianere, som de havde mødt gennem deres enestående alpakaer. Grundstenen til Elvang var lagt. 

Blødt og slidstærkt

Læs mere om uld

Integritet og ansvarlighed

Det står Elvang nært at operere socialt ansvarligt. Som medlem af FNs Global Compact, verdens største netværk for virksomheders samfundsansvar, arbejder de ansatte hos Elvangs samarbejdspartnere under de bedste vilkår. Uddannelse af hyrderne i opdræts- og avlsmetoder, samt klipning af alpakaen sikrer, at de får et større udbytte, en bedre og mere fair pris ligesom kvaliteten af alpakafibre bevares. Elvang støtter en årtusind gammel tradition om at væve tekstiler af alpakafibre ved bevidst at fastholde produktionen i Peru. Elvang medvirker hermed til at give hyrderne en mulighed for at forbedre deres levestandard og samtidig bekæmpe den peruvianske fattigdom.

Elvang skaber smukke tekstiler af udsøgte, naturlige fibre. Hvert enkelt produkt er resultatet af lokalt, originalt håndværk kombineret med moderne, skandinavisk design. Kvalitet, tradition og social ansvarlighed er de bærende principper hos os, og vi går aldrig på kompromis med de etiske standarder. Elvang er et dansk luksusbrand, der skaber tekstiler med integritet og stolthed.