Alpakaens uld

Alpakaens uld beskrives ofte som stærkere end mohair, finere end kashmir, glattere end silke, blødere end bomuld, varmere end gåsedun og bedre varme- og kropsregulerende end termisk strik. Grundet dens kvalitet betragtes alpaka som et af de mest luksuriøse naturlige fibre i verden. Alpaka-fibre er så fine og tyde, men samtidig stærkere end almindelig uld, at der opstår minimal fnugdannelse. Det betyder, at produkterne ser nye og friske ud i længere tid.
I forhold til almindelig uld er alpaka-uld varmere, lettere og indeholder ikke lanolin. Lanolin er et stof, som findes i almindelig uld, som er med til at gøre ulden vandskyende. Selvom alpaka-ulden ikke indeholder lanolin, kan den holde vand ude, og det betyder samtidig, at alpaka er meget allergivenlig.  
Alpakaen lever fortrinsvis i Andesbjergene i Peru, hvor klimaforholdene er barske. Temperaturen kan inden for et døgn svinge med helt op til 50 grader. Det er alpakaens uld, der gør, at den kan modstå disse temperaturskift. Alpakaens historie går mere end 6000 år tilbage, helt tilbage til inkariget. Grundet alpakaens fine uld blev alpakaerne inkaernes måde at vise rigdom på. Jo flere alpakaer de ejede, jo rigere var de. Trods alpakaens lange historie var de ikke kendt i hverken Europa eller USA før ganske sent. I USA blev de første alpakaer importeret i 1983. I Danmark var det Elvang, som introducerede produkter vævet af alpaka-uld.

Filosofi
I Elvang tror vi på, at det ikke blot er muligt, men også fornuftigt og rentabelt at drive forretning på et etisk fundament. Det betyder, at vi stræber efter at skabe vedvarende relationer til både leverandører og kunder, der bygger på gensidig tillid, respekt og gennemsigtighed.
I forhold til vores leverandører betyder det, at vi vælger dem med omhu, at vi respekterer deres håndværk, historie og deres dedikation i forhold til at finde de fineste kvaliteter at arbejde med. Det betyder også, at vi kontinuerligt arbejder på at forbedre deres arbejdsforhold og levestandarder ved blandt andet at betale en ordentlig pris for deres arbejde. Vi er i Elvang Fair Trade certificeret.    
Vores ambition er at give vores kunder den bedst mulige kvalitet tilgængelig uafhængigt af, hvilke materialer vi bruger. Derfor arbejder vi også kun med de betroede leverandører, og vores produkter består af de bedste, naturlige materialer fremstillet under ordentlige forhold og med respekt for mennesker, dyr og miljø. Derfor har vi i Elvang også forpligtet os til at efterleve UN Global Compact.
Det er derfor, at vi i Elvang siger, at vi skaber tekstiler med integritet.

Populære produkter